Technika / Otthon rovat

Linkajánló
Kicsi de erős
Apró-cseprő feladatok elvégzésére ma már senkinek sincs ideje. Mosogatógép, mikrohullámú sütő, elektromos borotva és fogkefe nélkül már nem élet az élet, és hasonlóan idegenkedünk a gondolattól is, hogy saját kezűleg nyissuk ki a garázsajtót. De nem is kell. Szerencsére.
Duguláselhárítás
Csapadék elvezető rendszerek, kerti folyókák, aknák és udvar összefolyóknál a dugulást a belemosódó por, sóder, föld, sár valamint a falevelek és faágak okozzák. A WC csésze szinte soha nem dugul el magától, kivéve, ha már legalább 20 éves és elvízkövesedett, így a garat belső átmérője jelentősen leszűkült.
Rubik kocka – játék vagy matematika?
Valószínűleg már sokakban felmerült e kérdés, hogy az 1975-ben megszületett fejtörő vajon matematikai feladvány műanyagba öntve, vagy netán egy játék, melynek vannak csekély matematikai vonatkozásai is? Valójában mindkettő...
Tízből négy magyar érdeklődik a technikai fejlesztések iránt
Tíz emberből négy nem vonakodik új dolgokat kipróbálni. A sokszor újdonságokról is hírt adó reklámokkal szemben a legfőbb követelmény az, hogy informáljanak. A megkérdezettek háromnegyede szerint a reklám manapság már életünk része.
Lenyelhető hőmérő
Amikor John Glenn 77 éves korában újra az űrben járt, testének belső hőmérsékletét egy újfajta eszközzel mérték. Azóta a lenyelhető hőmérő a Földön is alkalmazásokra talált.
Öt technológia, amely megváltoztathatja életünket az elkövetkező öt évben
Az IBM kutatói és tudósai öt területen jósolnak olyan jelentős változásokat az elkövetkező fél évtizedben, ahol a technológia fejlődése lényegesen megváltoztathatja életmódunkat.
Beköszöntött a mikronyomtatás új korszaka
A Xerox tudósai olyan betűtípust fejlesztettek ki, mely csak nagyító alatt olvasható, így biztonságosabbá teszi a személyes adatokat tartalmazó értékes dokumentumokat. A mikroszöveg méretet jól illusztrálja, hogy a betűtípus alkalmazásával akár egy 100 oldalas könyv is elfér egy A/4-es lapon!
Légyirtó szer mint űrkutatási melléktermék
Olyan hétköznapi dolgoknak, mint a legyek irtása, is lehet köze az űrkutatáshoz – mégha ez esetben szerencsés véletlen felfedezésről van is szó...
1 2 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu