Technika / Web / Utazási csatornát indított a Webcsatorna

Linkajánló

Utazási csatornát indított a Webcsatorna

A Webcsatorna.hu elindította utazási témákkal foglalkozó tematikus csatornáját. A hetente 4-5 friss, saját készítésű műsorral jelentkező csatorna az utazas.webcsatorna.hu webcímen érhető el.

"Utazási csatornánk követi a webcsatorna alapgondolatát: olyan műsorokkal jelentkezünk, melyek a hagyományos televíziózásban nem, vagy csak néha kaphatnak helyet - mondta el Farkas Péter vezető szerkesztő. - Műsorainkban a látványos útifilmek bemutatása mellett beszélgetünk is a filmek készítőivel és utazási, nyaralási tippeket is kínálunk a nézőknek. Foglalkozunk a magyar természetfilmesek munkáival, bemutatjuk hírességek saját útifilmjeit, kaland- és vízisport témájú műsorokkal, valamint utazással kapcsolatos nyelvleckékkel is jelentkezünk."

A saját készítésű műsorok mellett a csatorna új szolgáltatást is kínál: a Hoteltárban minden eddiginél részletesebben bemutathatók és megismerhetők az utazási irodák által kínált úticélok - s nem csak az egyes szállodák, hanem azok környezete is.

A webcsatorna mindig törekszik egyedi szemmel megmutatni a körülöttünk történteket, még akkor is ha az több kilométerre található. Így az utazás.webcsatorna.hu oldalon akár a világ túlsó oldalán is sétálhat és körülnézhet.

A Webcsatornáról

A Webcsatorna új, non-lineáris kreatív médium. A non-lineáris műsorszolgáltatás egyik alapvető előnye, hogy minden műsor folyamatosan elérhető, azaz a néző kedve szerint bármikor bármelyiket megtekintheti. A rendszer másik fontos előnye a relatív olcsó műsorkészítés. E két előny a tartalom szempontjából úgy használható ki, hogy a látványosan népszerű témák mellett helyet kapnak olyan rétegműsorok is, amelyek a hagyományos, lineáris médiában elérhetetlenek, így igen széles téma- és stílusválasztékot kínál a nézőknek.

A Webcsatornán elérhető műsorok többféle szempont szerint rendezhetők. Jelenleg az azonos tematika alapján készülő műsorokat önálló, tematikus videóműsor-portálként, azaz csatornaként (is) megjelenítjük. A zenei, autós, női és utazási csatornák már működnek, a következő fejlesztési szakasz ez év őszére várható. E csatornákon hetente összesen 30-50 db, önálló, jórészt saját készítésű műsort publikálunk.


© halmaz.hu