Hozzávalók:
25 dkg liszt
30 dkg cukor
2.5 dl tej
2 tojás
15 ml ecet
3 dkg kakaópor
fél kocka sütőmargarin
egy teáskanálnyi vanília aroma
egy teáskanál szódavíz
vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Alaposan dolgozd össze a cukrot a sütőmargarinnal, majd add hozzá a tojásokat és az ecetet. Addig kevergesd, amíg egészen könnyeddé válik. A masszához a tejjel váltakozva add hozzá a lisztet, a kakaóport és a szódavizet, és egyenletesen keverd össze őket. Öntsd ki egy kivajazott és liszttel meghintett tepsibe, és 180 fokon süsd a tésztát fél órán keresztül. Miután kihűlt, a tetejét és az oldalát öntsd le a cukormázzal.
Hozzávalók a cukormázhoz:
2.5 dl tej
20 dkg cukor
4 dkg liszt
egy kocka sütőmargarin
egy teáskanálnyi vanília aroma
Elkészítés:
Az összetevőket keverd össze, és egy percen keresztül forrald. Hagyd kihűlni addig, amíg kicsit besűrűsödik, és öntsd le a tészta tetjét és oldalát a mázzal, hogy a kész süteményen keményedjen meg végleg.