Technika / Mobil / A web'n'walk elindítása mérföldkő volt

Linkajánló

HSDPA a szélessávú élmény érdekében – 1 milliárd eurós üzleti adatforgalom

Nem számít, hogy ön magán- vagy üzleti ügyfél. Ha utazás közben kapcsolódik a világhálóra, biztos lehet abban, hogy a T-Mobile web’n’walk szolgáltatásával gyors és megbízható lesz az Internet kapcsolat.

A T-Mobile az első németországi szolgáltató, amely 3G hálózatát HSDPA (nagy sebességű csomagkapcsolt letöltés) technológia és akár másodpercenként 3,6 megabites sebességű adatátvitellel fejleszti tovább.

A T-Mobile jelenleg a turbó adat HSDPA-t nyolc hálózaton kínálja Európa szerte. A T-Mobile az egyetlen németországi szolgáltató amely EDGE (emelt adatátviteli sűrűségű GSM szolgáltatás) technológiát alkalmaz, így megint csak egyedüli szolgáltatóként egész Németország területén olyan csatlakozásokat kínál, amelyek akár négyszeresen is meghaladják az ISDN sebességét. A korszerű mobilhálózati technológiába tett befektetések révén lehetségessé vált a mobil szélessávú internetezés, ami jótékonyan hat az értékesítési forgalomra. Az elmúlt évben a nyolcszorosára nőtt az adatforgalom, ami a T-Mobile Csoport számára több mint 1 milliárd eurós forgalmat hozott, az SMS-ek nélkül.

A Web 2.0-höz vezető út előkészítése

Minél gyorsabban éri el a mobil Internet az otthoni Internet használat minőségét a nagy átviteli sebesség és a felhasználóbarát készülékek révén, annál gyorsabban érvényesül az a trend, ami jelenleg mozgatja az iparágat. A Web 2.0 révén a felhasználók túlléphetnek a puszta információszerzés korlátain, a saját készítésű tartalmak, például videmegosztó oldalak, online közösségek és blogok révén. A Web 2.0 és a kapcsolati háló korunk divatos kifejezései, és ez a trend hatalmas potenciált tartogat a mobil piac számára is. A szélessávú mobil Internet elősegíti a spontaneitást és az aktív részvételt. Utazás közben fényképeket készíthetünk, amelyeket megoszthatunk a barátainkkal, vagy akár azonnal betehetjük őket online naplónkba, ami köré virtuális közösséget szervezhetünk. A világháló így olyan platformmá válik, amit munkához és szórakozáshoz is felhasználhatunk.

A T-Mobile arra számít, hogy új szolgáltatási csomagok kerülnek majd a piacra, amelyek egyesítik a jelenleg is kínált ajánlatok előnyeit, és ráadásul utazás közben is elérhető lesznek. Például az ingatlanközvetítők webhelyei online navigációs és térképes honlapokkal kapcsolhatók össze, amelyek nem csak a böngészést, de az ingatlan megkeresését is meg fogják könnyíteni. A T-Mobile várakozásai szerint a Web 2.0 alapvetően megváltoztathatja az Internethasználat jelenlegi módját. De a felhasználók csak akkor élvezhetik majd az interaktív szolgáltatások előnyeit, ha nyílt hozzáférésük van a világhálóhoz. A T-Mobile korszerű, megbízható hálózata révén bármikor és bárhol a lehető leggyorsabb hozzáférés áll a felhasználók rendelkezésére – így a mobilinternet fejlődési iránya töretlenül elvezet a Web 2.0-höz.

Forrás: telefonok.hu

Előző oldal Előző oldal
© halmaz.hu