Technika / Autó rovat

Linkajánló
Budapesten a Duna-menti oldtimer túra
2007. július 14.
Az Ulm-Budapest közötti szakaszt teljesítő túrán két magyar csapat is részt vesz egy Mercedes-Benz 300 SL coupé és egy 300 SL roadster típusú modellel.
Audi 100 Quattro Turbo
Január 16-án kezdtem neki az átalakításnak. Leszedtem minden szükségeset a Passatról és elkezdtem csiszolni, fúrni, faragni, csak már lenne készen gondoltam. Január 18-án lett kész a verda. Iszonyat boldog voltam. Január közepén egy INLINE FIVE TURBO QUATTRO-t birtoklok, kellhetne ennél több?
A Világ leggyorsabb BMW-je - Nő a feszültség
A 13 kilométeres szakaszon olyan sebességek dőlnek meg, amelyek rendszerint mindegyike jóval túlmutat a 300 km/h-s határon. Az AC Schnitzer Tension a világ leggyorsabb utcai BMW-je 331,78 km/h-s sebességével.
Európában és az amerikai kontinensen egyaránt elindult a 2007-es Shell Eco-marathon
A Shell Eco-marathon alapelve egyszerű: a résztvevő csapatok olyan közlekedési eszközöket terveznek és építenek, melyek a lehető legtávolabb tudnak jutni a legkisebb mennyiségű üzemanyaggal, miközben károsanyag-kibocsátások a lehető legalacsonyabb.
Fölötte és még azon is túl! - '96 Honda Civic turbo 850LE
A JE Import tuning cég vállalta el egy '96-os Honda Civic felhúzását. A cél egy 750LE-s drag gépezet volt, de annyira belejöttek a srácok, hogy ezt 100 pacival sikerült is túl szárnyalni. Segítségükre volt egy 2.2-es Prelude blokk, egy jó nagy turbo és némi N2O.
Shell V-Power Diesel - a jövő szintetikus üzemanyaga
A Shell elsőként tette széles körben elérhetővé a GTL technológiát prémium dízel üzemanyagai körében, ezzel igazi választási lehetőséget nyújtva a dízel autó tulajdonosoknak a töltőállomásokon.
A modern dízel autók és vezetőik
A dízelautó tulajdonosok új generációja új igények egész sorát hozta magával. Már nemcsak a gazdaságos üzemanyag-felhasználás, hanem az elérhető legmagasabb teljesítményszint is az elvárások közé tartozik.
A bütyökgeometria és hatása
Egy újabb érdekes elméleti témát boncolgatok: a bütyökgeometria, a szelepmű kialakítás és ezek hatása a motor tulajdonságaira. A legegyszerűbbnek azt látom, ha belevágok a közepébe és illusztrációkon keresztül elemezgetem ki a képpel bemutatni kívánt problémákat.
1 2 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu